Fantastické tvarohovo-jahodové pokušenie

1143

Keďže začína sezóna jahôd, toto fantastické sladké pokušenie si môže dopriať naozaj každý, či už máte jahody priamo na vašej záhrade alebo si ich jednoducho kúpite v obchode.

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 1 lyžicu vody
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 lyžicu kakaa
  • 1 lyžicu oleja
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g polohrubej múky

Náplň:

  • 750 g polotučného tvarohu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 300 ml mlieka

Na vrchnú vrstvu:

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 1 bal. jahodovej želatíny

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme vodu, olej a nakoniec aj polohrubú múku, kakao a prášok do pečiva.

Cesto rozvaľkáme a preložíme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 až 25 minút.

Medzitým si pripravíme krém. V mlieku necháme rozpustiť cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame mixérom a postupne pridáme vychladnutý puding. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus.

Na krém uložíme umyté, prekrojené jahody. Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme na jahody. Odložíme na minimálne 2 až 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

Dobrú chuť!

Zdroj: citromhab